Tuesday, November 13, 2018

ABD gizli hazırlanması hakkında önemli bilgiler içerdiği için internette yayınlanmıştır Masum görünümlü video şampiyonu Norveçli Magnus Carlsen karşı Londra'da dünya şampiyonluğu mücadele için Maçta öldürücü zehir Fabiano Caruana haline gelebilir

Magnus Carlsen, Dünya Şampiyonasının dördüncü oyunundaki ilk hamlelerinden birini yapıyor
Magnus Carlsen, L.G.'nin dördüncü oyunundaki ilk hamlelerinden birini yapıyor.
LEONTXO GARCÍA
Londra 14 NOV 2018 - 00:36 CET
ABD gizli hazırlanması hakkında önemli bilgiler içerdiği için internette yayınlanmıştır Masum görünümlü video şampiyonu Norveçli Magnus Carlsen karşı Londra'da dünya şampiyonluğu mücadele için Maçta öldürücü zehir Fabiano Caruana haline gelebilir. Sızıntıyı bildikten sonra Carlsen, beyaz parçaların inisiyatifine sahip olmasına rağmen, on ikide dördüncü oyunun pençesi olmadan salı günü oynadı. Bu tutumun açık bir açıklaması yoktur. Skor eşitlenir (2-2).

"Bu gece sana göreceğiz" onun ilk tepkisi oldu: o sabah yayımlanan videoyla ilgili sorular ve birkaç saat sonra çıkarıldı zaman şampiyon elinden çalıştı. Gazetecilerin ısrarında şunları söyledi: “Varlığının farkındayım, ama detaylardan değil.” Caruana bu konuda cevap vermeyi reddetti.

Video Missouri eyaletinde lüks kır müşterilerin Rex Sinquefield içindeki konsantrasyonu sırasında Caruana ve analistlerin -the Özbek Rüstem Kasimyánov, Leinier Dominguez, Romen Cristian Chirilă ve Amerikan Alejandro Ramirez ekibi görüntülerini gösterir (ABD). aniden görüntüleri Caruana'nın bir eğitim oturumunda kadar her şey çeşitli pozisyonlarda analiz, çok masum görünüyor ve her şeyden önce, açıklıklar ve savunmaların repertuar güzel bir parçanın listesi ile bilgisayarınızın ekran görüntüsü (formlar Londra'daki bu Dünya Kupası için hazırladığı bir oyuna başlamak için. Bu, tam olarak bir satranç oyuncunun dünya unvanı için bir düellodan önce sahip olabileceği en büyük sırdır. Muhtemelen, video ve yayınlarından sorumlu olanların satranç konusunda bir fikri yoktur.

Filtrelenmiş videonun görüntüsü: Üstte, Caruana'nın hazırlanmasında yer alan açıklıklar ve savunmaların bir listesi var.
Filtrelenmiş videonun görüntüsü: üstte Caruana L.G.'nin hazırlanmasında yer alan açıklıklar ve savunmaların bir listesi var.
Sızıntıdan birkaç saat sonra Carlsen dördüncü oyunda çok tuhaf bir tutum sergiledi. Caruana'nın üç kez oynadığını bilerek, İngiliz Açık'ın bir varyantına girmeyi kabul etti; Böyle bir durumda normal olan şey, Norveçlinin rakibini şaşırtacak bir inisiyatif hazırlayacağıdır. Fakat bunun yerine, herhangi bir risk almadan pasif olarak oynadı. Carlsen bilinen yolların rakibini almak ve baştan kendisi için düşünmeye zorlamak amacıyla birçok kez yaptı ve on ezberlemek değil ya da o, çok sıradışı bir açılış oynamak daha mantıklı olurdu Onbeş ilk hareketler.

Odada iki karşıt yorum vardı. Normal koşullar altında, şampiyon rekabetin vahşi bir canavar olsa Norveçli gazeteci, İskandinavya hüküm süren ahlaki prensiplere göre, Carlsen, rakibi için açıkça haksız durumda kan çizmek istemediğini dışlamadı ve rakipleri acı çektiğinde hoşlandığını kabul ediyor. Diğer yorumlama çok daha az felsefi ve özetlenen emektar Avustralya büyükusta Ian Rogers bu cümleydi: "Carlsen analistler kendi ekibi istirahat derinden çalışabilir, böylece [yarın bugün Herhangi bir risk almak zaman kazanmak ve kararı aldı Çarşambaya kadar] bu değerli bilgilerin avantajından yararlanın. "

pratik olarak aylarca Hazırlamış şeylerin çoğunun unutmak Caruana'nın zorlamak ve kalan sekiz oyunlar için açıklıklar ve savunmaların yeni repertuarı doğaçlama çünkü ne sonuçları çok ciddi olabilir. Ayrıca, kendisi ve ekibi için önemli psikolojik sıralamalar olabilir.

Dünya Satranç gizli bilgileri sızdıran 1986 (Londra ve Leningrad) 'de Kasparov-Karpov üçüncü maçında onun doruk vardı. Kasparov Karpov yazılı materyale yakın kişilere son derece hassas geçme onları suçlayarak sonra farklı zamanlarda onun analistleri (Timoşenko, Vladimirov ve Dorfman) üç at ekibi sürdü. Ama bu durumda, ihanet yok gibi görünüyor, ama satranç teknik yönleri hakkında bilgisizlik ve bilginin kontrolünde titizlik yok.

No comments:

Post a Comment